Internationale Dag van het Vrijwilligerswerk

Inspiratie voor verantwoordelijken

Vijf concrete tips om je vrijwilligers te bedanken op de Internationale Dag van het Vrijwilligerswerk

Op vijf december is het zover, dan vieren we de onmisbare inzet van duizenden vrijwilligers. Internationale Dag van het Vrijwilligerswerk willen we niet voorbij laten gaan zonder enkele tips te delen om je vrijwilligers in de bloemetjes te zetten.

 

  1. Zet je vrijwilligers online in de bloemetjes. Laat op je sociale mediakanalen en website weten dat jouw vrijwilligers fantastisch zijn en dat je hen extra wil bedanken op de Internationale Dag van het Vrijwilligerswerk. Pak uit met enkele leuke foto’s van je vrijwilligerswerking of schrijf een persoonlijk tekstje voor je vrijwilligers. Via de website van Internationale Dag van het Vrijwilligerswerk kan je heel wat promotiemateriaal vinden om te delen op je kanalen.

  1. Stuur je vrijwilligers een lief kaartje en laat weten dat je aan hen denkt. Geen inspiratie voor een leuk kaartje? Geen probleem, bekijk hier het kaartje dat Present speciaal voor de gelegenheid heeft ontworpen! Ook een e-card sturen is een leuk idee!


  2. Zorg ervoor dat je vrijwilligers letterlijk in de kijker staan. Dat kan je bijvoorbeeld doen door affiches voor je vrijwilligers op te hangen of de Internationale Dag van het Vrijwilligerswerk te vermelden via de interne communicatie van je voorziening. Op die manier zullen je collega’s en de zorgvragers vrijwilligers misschien aanspreken en hen een leuk compliment geven.  3. Organiseer een (online) aperitiefmoment of een online vrijwilligersviering. Vrijwilligers genieten van een moment waarop ze met elkaar kunnen uitwisselen, dat kan online of in het echt. Als vrijwilligersverantwoordelijke kan je enkele vragen voorbereiden waarover er gepraat kan worden, of je kan het over een andere boeg gooien en een spel of quiz voorbereiden.

Meer inspiratie