Dromenvangers

Iedereen koestert dromen. Grote of kleine dromen, dromen van een bezoek aan de brandweer of een uitstap naar de markt, dromen van een dag waar ontmoeting en verwondering centraal staan. Dat is niet anders voor mensen met een beperking, mensen in een woonzorgcentrum of mensen met een psychische kwetsbaarheid.

Daarom lanceert Present het vraaggestuurd project Dromenvangers, waar iedereen vanaf 16 jaar een droom kan waarmaken van een bewoner uit een aangesloten zorg- en welzijnsvoorziening.

Schenk iemand een onvergetelijk moment!

Omdat het heel leuk is om een droom waar te maken, hebben we een online Dromenvangersplatform opgericht. Hier kunnen bewoners uit voorzieningen hun droom kenbaar maken. We bundelen alle dromen per doelgroep, regio en categorie, zodat het eenvoudig is om een droom te vinden die jou op het lijf geschreven is.

Je krijgt de kans om eens te proeven van vrijwilligerswerk in de zorg, of om bewust eenmalig vrijwilligerswerk te doen, zonder een langdurig engagement op te nemen. Natuurlijk mag je als ervaren vrijwilliger ook een droom vervullen.

Dit is bovendien een unieke kans om jouw talent in te zetten om een bewoner in een zorgvoorziening de dag van zijn of haar leven te bezorgen. Je kan natuurlijk ook je netwerk inschakelen en een droom vervullen met een vriend, vriendin of familielid. Enkele uurtjes van jullie tijd betekenen voor iemand anders een moment om nooit te vergeten.

Ben je 16 jaar of ouder en wil je droomvrijwilliger worden? Dat is geweldig! Nadat je je hebt ingeschreven om een droom te vervullen, neemt de vrijwilligersverantwoordelijke van de zorgvoorziening contact met je op om samen enkele praktische details vast te leggen over de droomvervulling.