5 podcasts voor mensen in de zorg

Inspiratie voor vrijwilligers
Vandaag is het de internationale dag van de podcast! Om dat te vieren, maakten we een lijstje van onze favoriete podcasts. Ze bespreken verschillende onderwerpen die interessant zijn voor je vrijwilligerswerk of je persoonlijke groei. Klik op de titels om naar de Spotifypagina van de podcast geleid te worden.
1.      Vergeten te vragen

In Vergeten te vragen bespreken Marlon en Miranda de vragen die jij niet durft stellen over dementie. Miranda heeft namelijk zelf dementie en leeft met het motto: “Ik heb dan wel dementie, maar ik kan écht nog wel wat!” Iedere aflevering wijden ze aan een specifiek onderwerp en je kan ook je eigen vragen insturen.

2.      Hoe rauw is rouw?

In deze podcast van KU Leuven wordt in iedere aflevering een ander wetenschappelijk onderzoek in de kijker gezet. In deze episode komt rouwexpert Manu Keirse aan het woord. Want wat kan de wetenschap ons leren over omgaan met rouw? Hoe kan je rouwenden goed ondersteunen?

3.      How to have a better conversation?

We voeren heel wat gesprekken in ons dagelijkse leven: met onze partner, kinderen, de bakker en de zorgvragers waarmee je in contact komt tijdens je vrijwilligerswerk. Maar hoe maak je van deze gewone gesprekken, goede gesprekken? Auteur en journalist Celeste Headlee geeft je praktische tips.

4.      Wat is pastorale zorg?

Lindsy is onderzoeker aan KU Leuven en bestudeert de impact van pastorale zorg voor ouderen in ziekenhuizen. Ze is zelf ook pastor en legt in deze podcastaflevering prachtig uit wat deze job betekent.

5.      Potkastclub

In Potkastclub interviewen Nasja Blom en Nele Blancquaert telkens iemand anders van WZC Het Heiveld. Samen met de gast bespreken ze telkens een nieuw thema en duiken ze het verleden in. Bewoners, personeel, vrijwilligers of mantelzorgers, iedereen komt aan bod.

Meer inspiratie