Zet in op het talent van je vrijwilligers! (Roeselare)

Voor verantwoordelijken
Inschrijven

Datum

15 juni 2023

Tijd

09u30 - 16u30

Prijs

Gratis voor Presentverantwoordelijken, anderen betalen 120 euro

Deadline inschrijvingen

14 juni 2023

Spreker

Deze vorming wordt ontwikkeld en gegeven door Liselotte Pattyn van Kwadraet.

Locatie

Wereldhuis, zaal 4

Hugo Verrieststraat 22, 8800 Roeselare, België

Zet in op het talent van je vrijwilligers! (Roeselare)

Voor verantwoordelijken

Tijdens deze vorming maak je kennis met het talentenmodel dat is ontwikkeld door Luk Dewulf en collega’s. We passen het gedachtegoed eerst op onszelf toe, zodat we nadien makkelijk de transfer kunnen maken naar onze vrijwilligers.

Als creatieve maker tovert jouw vrijwilliger misschien de origineelste kunstwerkjes uit de mouw. Of als trekker krijgt die iedereen enthousiast mee voor de zotste zaken. Ambiance verzekerd!

Over elkaars talenten praten, aangeven wat je van elkaar nodig hebt om met je talent aan de slag te kunnen en om rekening te houden met elkaars talent: het is als cadeautjes uitwisselen! Je groeit als persoon en team omdat ieder zijn sterktes mag en kan tonen.

Wat kan je verwachten?

De mosterd voor deze opleiding halen we bij Luk Dewulf en zijn collega’s. Eerst even scherpstellen: wat is talent? En wat is het verschil met competentie?

Dan even kijken hoe het bij jezelf zit: een sneltest en talentenkaarten geven een beeld van jouw eigen talentenprofiel.

We onderzoeken in welke contexten we floreren en wat ons kan helpen wanneer we doorschieten in datgene waar we goed in zijn. En waar zien we onze vrijwilligers in floreren? Hoe kunnen we hun talenten zien en inzetten?

We maken ruimte om hierover met elkaar te reflecteren. Wat werkt in de samenwerking met je vrijwilligers? Hoe doen anderen dit? Op welke manier zien we mogelijkheden om de opgedane kennis mee te nemen naar onze werking? En hoe kunnen we ook onze vrijwilligers meenemen in dit talentenverhaal?

We oogsten bij elkaar en maken gebruik van de aanwezige talenten in de groep.

We bieden deze vorming ook nog aan in Gent (op 22 mei 2023), in Hasselt (op 23 mei 2023) en in Mechelen (op 12 juni 2023).