Verbindend samenwerken tussen vrijwilligers en personeel (online)

Voor verantwoordelijken

Datum

01 april 2021

Tijd

09u - 16u

Prijs

Gratis voor Presentverantwoordelijken

Deadline inschrijvingen

25 maart 2021

Spreker

Lindi Fourie & Jürgen Braeckevelt

Locatie

Online

Verbindend samenwerken tussen vrijwilligers en personeel (online)

Voor verantwoordelijken

Vanuit verbindende communicatie werken aan een goede samenwerking tussen vrijwilligers en medewerkers binnen de zorg

Vrijwilligers zijn onbetaalbaar en hebben een absolute meerwaarde binnen de zorg. Daarbij nemen ze een brede verscheidenheid van taken op zich. Hoe overtuigd we allemaal ook zijn van hun meerwaarde, werken met vrijwilligers zorgt ook voor spanning(svelden). Ze vullen elk vanuit hun uniciteit hun rol in, vanuit hun talenten en eigenheden.  Ze staan in contact met zorgvragers en diverse professionele zorgverleners en dit binnen het kader van een organisatie met spelregels.  Als professional wordt verwacht dat je daar allemaal rekening mee houdt.  

In deze vormingsdag verdiepen we ons in bouwstenen die kunnen bijdragen aan een goede samenwerking en sfeer tussen professionals en vrijwilligers. We laten ons daarbij inspireren door het WIFA-model. En dit alles op een interactieve manier, met een gezonde verhouding tussen duiding vanuit theoretische kaders en jouw eigen unieke ervaring vanuit je organisatie en praktijk. We komen samen tot inzichten, formuleren samen insteken, waarmee jij in jouw organisatie meteen aan de slag kan.

Verantwoordelijken die niet aangesloten zijn bij Present betalen 120 euro. Een tweede deelnemer van dezelfde voorziening betaalt 60 euro.