Van kwetsbaarheid naar kracht (online)

Online vorming

Datum

27 mei 2021

Tijd

14u - 16u30

Prijs

Gratis voor Presentvrijwilligers, anderen betalen 10 euro.

Deadline inschrijvingen

20 mei 2021

Spreker

Marleen Deruyver

Locatie

Online vorming

Inschrijven

Van kwetsbaarheid naar kracht (online)

Online vorming

Marleen had een erg moeilijke jeugd. Ze groeide op in een problematische thuissituatie waar ze te maken kreeg met misbruik. Op haar 21ste besloot ze dit hoofdstuk in haar leven definitief achter zich te laten en trok ze naar het klooster, waar ze 15 jaar zou verblijven. Na haar verblijf in het klooster wachtte haar een zeer onaangename ontdekking die haar toekomst sterk zou bepalen: Marleen kreeg eerst darmkanker en daarna borstkanker. Tijdens haar gevecht tegen kanker besloot zij, dat als ze de ziekte zou overwinnen, ze haar verhaal wou delen met andere mensen. Marleen schreef hierover een boek “Schuilen in kwetsbaarheid” en geeft hierover lezingen.

Tijdens deze vorming neemt Marleen Deruyver ons mee in haar verhaal om te laten zien dat trauma’s niet altijd het verdere verloop van je leven negatief hoeven te bepalen. Dat er manieren zijn om deze een plaats te kunnen geven in je leven. En dat het leven nog mooi kan zijn ondanks… De kansen die Marleen nog kreeg wil zij ten volle benutten om voluit te leven. Zij wil nog wat maken van haar leven: voor zichzelf, haar gezin en zovele lotgenoten en vrouwen, gekwetst in hun vrouw-zijn.

Een zeer aangrijpende getuigenis van een moedige vrouw die ondanks alle tegenslagen kiest om positief in het leven te staan.

Maximum twintig personen kunnen deelnemen aan deze vorming, schrijf je dus snel in!