Welke ondersteuning biedt Present?

Zin om je deuren open te stellen voor een groepje enthousiaste kampers? Als er in je voorziening beslist is dat jullie een kamp willen organiseren, hebben jullie de touwtjes in handen voor de praktische uitvoering van het kamp. Dat wil zeggen dat jullie zelf een kampdatum vastleggen en zoeken naar vrijwilligers. Jullie organiseren ook een contactmoment voor de start van het kamp waarop alle vrijwilligers samen de voorziening bezoeken om kennis te maken en hun creativiteit uiten in een origineel kampprogramma. Om de organisatie vanuit de voorziening te faciliteren, duiden jullie intern een kampcoach aan die het contact met de jongeren onderhoudt en verantwoordelijk is voor de organisatie van het kamp. Hij of zij is ook de persoon die met ons in contact staat.

Present biedt de voorzieningen en de kampcoaches een sterke ondersteuning. We publiceren de kampen op onze kampkalender, voeren mee promotie voor de kampen via onze website en social media en voorzieningen kunnen gratis affiches en folders bij ons aanvragen. Daarnaast kunnen jullie ook voor de omkadering van het kamp op ons rekenen.

Eerst en vooral stellen we een uitgebreide handleiding op voor de kampcoach met alle stappen voor een geslaagd kamp. Deze wordt hem of haar toegestuurd nadat de kampdata in februari gepubliceerd worden op onze kampkalender.

Ook vinden we het belangrijk dat de vrijwilligers voorbereid in de voorziening aankomen. Daarom bieden we gratis vorming aan de nieuwe kampers waar de basishouding van een goede vrijwilliger aan bod komt.

Tenslotte verzekeren we de vrijwilligers. De vrijwilligers zijn tijdens het kamp, en op weg naar en van het kamp, verzekerd voor persoonlijke lichamelijke ongevallen en voor materiële of lichamelijke schade die ze aan anderen berokkenen.

 

Ben je geïnteresseerd om een Jokakamp te organiseren bij jou in de voorziening? Neem dan contact op met info@presentvzw.be.

Joka